МОЗАЙКА ОТ КАПАЧКИ за най-малките

Интересна и изключително оригинална идея за мозайка, предназначена за най-малките (8 мес +) с широко приложение. Елементите са едри и няма опасност от поглъщане. В началните етапи на играта с мозайка детето ще развива фина моторика и координация, внимание и концентрация, а после разпознаване на цветове, асоциативно мислене и въображение.

Всичко, от което ще се нуждаете е:

картонена кутия

няколко пластмасови капачки

същото количество чашки за балони

моментно лепило

шило или остър предмет за дупчиците.

Почистваме рекламните надписи от капачките с ацетон. Залепяме с моментно лепило чашките към капачките и получаваме чудесни елементи за мозайка с крачета.

за най-малките

От едната страна на картонената кутия правим дупчици с подходящ диаметър. В този случай на полето сме залепили картинка с момиченце с топка. Колкото повече капачки постави детето, толкова повече топки ще има момиченцето за игра. После можете да усложните задачата му – нека поставя пионките в пътечки-линии.

за най-малките

От обратната страна на кутията е залепена картинка с локомотив, на който трябва да поставим колелата и да ги завъртим.

за най-малките

Не забравяйте, докато играете да се забавлявате и да комуникирате активно, да издавате звуци – на животни, предмети и машини, да съчинявате истории за момиченцето с топка и за локомотива и въобще всичко, което ви подсказва фантазията и усета към детето. Поощрявайте детето всеки път с “голямо Браво”.

По-късно преминете към класическата мозайката, но под строг надзор. За детето на тази възраст е все още е рано да реди по схеми, но тя може да се превърне в отлично средство за научаване на цветове, като направите набор от различни картинки с пеперуди, пчелички, елхички и т.н., за които детето ще трябва да подбира мозайката по цвят. Измислете интересни разказчета за всяка картинка.

за най-малките

за най-малките

Източник: http://www.znaika-club.com.ua/academy1239794436/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.