ЛАБИРИНТ от весели пътечки

Едно забавно занимание с лабиринт от пътечки, които ще ни отведат до някого или до нещо.

лабиринт   В магазините за детски играчки има подобни дървени лабиринти, които освен че развиват фината моторика и внимание, имат и дидактичен аспект. Например детето трябва да придвижи малкото кученце до мама или да отведе кученцето до колибката му. Тази игра е отличен помощник когато учите детето на “Кой с какво се храни?”, Кой къде живее?” и т.н. Ето как можете да си направите подобен, но по-опростен лабиринт у дома.

За изработката на лабиринт, ще се нуждаете от:

плътна картонена кутия

капачки

макетен или кухненски нож

тиксо

винтове с гайка

Кутията може да се използва и от двете страни. Облепяме кутията с подходящи сюжетни картинка, а краищата уплътняваме с тиксо. В този случай от едната страна има езеро, в което плават патенце и жабка. А от другата страна – улица, по която се движи автомобил.

лабиринт

лабиринт

Прорязваме пътечките с остър кухненски или макетен нож. Срезовете облепяме с тиксо.

Две пластмасови капачки – върху и под пътечката – се закрепят с винт с гайка. Върху горната капачка се залепя картинка с герой, съответстващ на сюжета на картинката. Затворете плътно кутията и я залепете.

лабиринт

Лабиринтът вече е готов е за игра. Измислете весели и забавни истории, свързани с картинките. Покрякайте като патета, поквакайте като жабки. Помолете детето да ви покаже как скачат жабките и как махат с крилца патетата. Изпейте песнички, които знаете или кажете кратки стихчета. Какво казала жабката като отишла на гости на патето? А колата как прави завой, а къде отива момченцето?

Източник: http://www.znaika-club.com.ua/academy1260097140/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.