КЪЩА от кутии от сок

Децата обожават скришните места, затворените и покрити пространства, в които могат да се скрият с любимите играчки и да се почустват в собствена къща. Вижте идеята на мама “ValenTin”, която с помощта на картонени опаковки от сок и малки пластмасови бутилки от плодово мляко създава детско ъгълче за игра.

Разбира се, опаковките могат да се облепят с цветна хартия или да се апликират с любими детски герои. В зависимост от пространството у дома опаковките могат да се залепят една за друга (с помощта на горещ пистолет) в цялостна конструкция или да се оставят във вид на тухлички, за по-голяма мобилност и възможност за трансформация, в зависимост от темата на детската игра. Тази идея е отлична и за игри на двора.

Отделете капачката и винта от празната и измита опаковка. Запазете капачката, тя ще ни потрябва за други интересни игри.

В някои от опаковките могат да се изрежат прозорчета, с помощта на линия и макетен нож. Отбелязваме по 1 см навътре и използвайки твърд предмет например метална линийка внимателно изрязваме. В тях детето ще може да поставя всякакви малки играчки и дреболии.

Конструкцията може да се покрие с парче лек плат, ако е във вид на правоъгълник или квадрат, а ако е ъглова ще трябва да помислите за някакъв предмет в съседство, с помощта на който да се фиксира единия край на плата.

Източник: http://dom.sibmama.ru/index.php?p=domik

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.