Често задавани въпроси

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_empty_space][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_empty_space][vc_column_text]

Ето някой от Вашите въпроси!

 

В: Какво означава наименованието “развиващи игри”?


въпросиО: Това са игри с дидактическа насоченост, които позволяват на децата да развиват и усъвършенстват от най-ранна възраст своите
 психични функции, способности и умения, като внимание, мислене, логика, памет, въображение, асоциативност, фина моторика, съобразителност и други. Освен това чрез тях се подпомага процеса на подготовка на децата за училище. Дидактичните игри са тези, при които най-значимата цел е интелектуалното развитие на детето.


В:
Коя игра да избера за детето си?

 

въпросиО: На всеки възрастов етап интелектуалните предизвикателства, стоящи пред детето се променят и съобразно това, е необходимо, да бъдат избрани играчки, подпомагащи справянето с тези предизвикателства.
Много важно в играта с дидактическите играчки е да се следи за постепенността и последователността, отчитайки възрастовите възможности на детето. Така че, на първо време, е по-добре да започнете с известно количество елементи и постепенно да ги увеличавате.
За улеснение, на клиентите, ние сме предоставили подробно описание на всяка игра, както и примерни начини за игри на гърба на кутиите.
Тази информация би Ви помогнала при избора на игра за Вашето дете.
Ако тази информация не ви е достатъчна, можете да се обърнете към нас. Ние ще Ви помогнем да направите своя избор. Можете да прегледате и други статии на сайта, които да ви насочат към по добрия избор.
Помнете, че тези игри трябва да бъдат организирани от родителите.

 

В: Продуктите на Интелектика подходящи ли са за деца под 3 години?


О: Да, нашите продукти са подходящи за деца под тригодишна възраст и дори е препоръчително, но единствено при условията, описани на гърба на кутиите на нашите продукти. Напълно във възможностите на двегодишно дете е да възприеме изискванията на играта и да се справи със задачата, заложена във всяка една от игрите.
Запознаването с играта трябва да става постепенно, с ограничен брой картончета и игрални полета. Подбира се, например, едно игрално поле или една основна форма, с която да се запознае детето. За повече информация прочетете статията ни “Развиващи или дидактични игри”.

 

В: Материалите, от които са изработени игрите, безопасни ли са за децата?


О: Абсолютно безопасни, тъй като са изработени от естествен материал – мукава, а използваните бои са с европейски сертификат. Игралните елементи не са покрити с УВ лак.въпроси

 

В: Какво да направите, ако забележите липса на елемент?

 

О: В случай, че забележите липса на елемент, моля свържете се с нас. Ние незабавно ще го възстановим за наша сметка.

 

В: Къде можете да намерите нашите продукти?

 

О: Продуктите на Интелектика можете да закупите директно от нашия електронен магазин – intelectica.com/shop. В страната се разпространяваме чрез различни вериги книжарници. В София и други градове в книжарници Буктрейдинг, в Бургас в книжарница “Интелект” а във Варна в книжарници “АБВ”, “Хирон”, “ЖарПтица”, “Скайл Х” и книжни борси “Варна” и “Руар”, както и на щандовете на магазините на“Капела Плей”, “Той Таун” и “Премаман”-Варна.

 

В: Коя игра за какво е?


въпросиО:
Заглавията на нашите игри са подбрани за да насочат по-бързо клиента към темата на играта и нейната същност.
Например играта „Подбери по форма” ще помогне на децата да усвоят понятията за основните форми и да ги съотнасят към предмети от обкръжаващата ги среда. Играта “Картинки половинки” помага на децата да намират липсващи детайли и да съставят цялостно изображение от две части. „Сричките на думичките” ще запознае децата с образуването на сричките и ще им помогне в усвояването на четенето а играта “Цветове и форми” развива у децата навици за класифициране на обекти по форма и цвят; запознава с основните геометрични фигури, учи на ориентиране в таблици и локализиране на сектори.

 

В: Не можете да намерите определен продукт?

 

О: Ако не намерите в търговските обекти наш продукт, който ви интересува – моля, свържете се с нас! Ние ще ви посочим най-близкия до вас търговски обект, предлагащ нашите продукти или ще ви предложим избор за варианти на покупка.

 

В: При закупуване на големи количества, правите ли отстъпки?


О: Да, разбира се. При закупуване на големи количества отстъпката се договаря.

 

Относно препоръки, мнения или въпроси към нас, пишете ни на следните адреси: office@intelectica.bg, intelectica@abv.bg или ни се обадете на тел.088/7745587.

 

Благодарим Ви, че сте “развиващи се” родители![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.