“срички”-те на ду-мич-ки-те

“СРИЧКИТЕ НА ДУМИЧКИТЕ” е предназначена за деца в доучилищна и предучилищна възраст, които вече познават буквите и се учат да четат. Овладяването на нейния принцип ще запознае децата с образуването на сричките и ще им помогне в усвояването на четенето. Развива внимание, зрително възприятие, пространствено мислене.

Играта може да се играе у дома или в детската градина, самостоятелно от детето или в група, след като нейния принцип бъде обяснен от възрастен – родител или педагог.

срички - игра

Описание на играта:

Първоначално представете на детето две двусричкови думи и постепенно добавяйте останалите. Съединявайки, елементите от пъзела-картинка, детето ще види, как изглежда и съответстващата й дума под нея. Нека детето да я произнесе, а после да разкаже какво още е нарисувано на картинката. След усвояване на принципа на сричкообразуването, можете да продължите играта, като назовавате нови думи, започващи или завършващи със сричка, еднаква с първата или последната на пъзел-картинката. Например, с детето сте подредили елементите на думата “зеленчуци”. След като, сте произнесли ясно и отчетливо думата на срички, помолете детето да ви каже друга дума, започваща със сричката “зе” или друга дума започваща със сричката “хи”, от хипопотам.

срички - игра

Играта се състои от 26 думички, представени под формата на пъзел със съответната картинка Всеки пъзел-картинка се състои от толкова елемента, колкото е броя на сричките в думичката. Съединявайки правилно картончетата със съответната пъзел-картинка, например двете половинки на картинката с изобразена “мравка” на тях, ще получите картинка с думата “мравка” разделена на 2 срички.
Играта съдържа 1 – петсричкова, 7 – четирисричкови, 8 – трисричкови и 10 – двусричкови думи.

Желаем Ви приятни и забавни мигове!

4 thoughts on ““срички”-те на ду-мич-ки-те

  1. Надя says:

    Изключително интересна и заинтригуваща игра. Много бързо привлече вниманието на моето дете и въпреки, че е на 2 годинки тази игра с различни пъзели му е любима в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.