детска игра “подбери по форма”

Играта “ПОДБЕРИ ПО ФОРМА” е предназначена за деца до 6 -годишна възраст. Овладяването на нейния принцип ще помогне на децата да усвоят понятията за основните форми и да ги съотнасят към предмети от обкръжаващата ги среда. Развива внимание, памет, зрително възприятие и асоциативно мислене. Играта е съставена от 40 картончета с пъзел форма.

Може да се играе у дома или в детската градина, самостоятелно от детето или в група, след като нейния принцип бъде обяснен от възрастен – родител или педагог.

детска игра.Играта може да се играе самостоятелно или до четирима участници. Играчите разпределят централни форми помежду си. В центъра на игровото пространство (между всички играчи) се разполагат картончетата с изображението нагоре. При подаден сигнал (старт), играчите започват да търсят частите около водещите форми. Този, който първи намери и постави около своите централни форми, съответните изображения е победител.

Тренировъчна игра

Водещият първоначално представя една от централните форми и показва на участниците предмети със същата форма от заобикалящата ни среда.

Подбери по форма

Играта може да се играе самостоятелно или до четирима участници. Играчите разпределят централни форми помежду си. В центъра на игровото пространство (между всички играчи) се разполагат картончетата с изображението нагоре. При подаден сигнал (старт), играчите започват да търсят частите около водещите форми. Този, който първи намери и постави около своите централни форми, съответните изображения е победител.

Желаем ви приятни и забавни мигове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.